Kıdem tazminatı for Dummies

• Sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını tamamlayarak emeklilik yaşını bekleyen işçilerin kendi istekleri ile işten ayrılmaları nedeniyle, işçiler kıdem tazminatı almaya hak kazanırlar.

Kıdem tazminatıyla ilgili olarak Türkiye’de son fifty yıldır fon oluşturulması gündeme gelmektedir. Devlet, işçi ve işveren tarafları arasında yaşanan uyuşmazlıklar nedeniyle fon hayata geçirilememektedir.

Davacı tanıklarının iş sözleşmesinin nasıl sona erdiğine ilişkin bilgilerinin olmadığı, davacı ile aynı iş yerinde çalışan davalı tanığının ise davacının kendi isteği ile iş yerinden ayrıldığını, dükkan açmak istediğini ve ayrıldıktan sonra da açtığını beyan ettiği görülmüştür.

İşçinin aynı işyerinde biribirinden oldukça farklı pozisyonlarda çalıştırılması hakklı fesih nedeni olup iş iş sözleşmesini feshettiğinde kıdem tazminatına hak kazanır:

Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı advertım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan kıdem tazminatı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.

Kimler kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı alınabilecek durumlar Sigortalı çalışan, evlilik, vefat evlenme gibi bir sebep olmaksızın işten ayrılması durumunda kıdem tazminatını alamaz. Şimdi gelelim çalışan ve işveren açısından kıdem tazminatı şartlarına;

İş yerinden ayrıldıktan sonra haklarınızı kaybetmekten kaçınmanın en kesin yolu, iş hukukuna aşina olan bir hukuk bürosuna başvurmaktır.

Fon sistemine geçildiğinde kıdem tazminatı hakkı olmayan İş kanunu kapsamı dışında kalan işçiler de kıdem tazminatından yararlanabilecek.

Bu yazımızda kıdem tazminatı nedir, kıdem tazminatı nasıl alınır, kıdem tazminatı alma şartları – koşulları, kıdem tazminatı hakkı, kıdem tazminatı hesaplama gibi kıdem tazminatı yasası hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını ve güncel kıdem yasası haberlerine yer verdik. Kıdem tazminatı kanunu hakkında merak ettiklerinizi yorum olarak dile getirebilirsiniz.

İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle sizin aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

İşinin, iş yerinde sürekli görüşmek zorunda olduğu Kıdem tazminatı işvereni veya çalışma arkadaşının, yapmış olduğu iş ile alakalı olmayan bulaşıcı bir hastalığa yakalanması sebebiyle işçi bu hastalığı kapmamak için iş akdini haklı sebeple tek taraflı olarak sona erdirebilir ve kıdem tazminatına hak kazanır.

İşçi aynı işyerinde tekrar işe başladığında kıdemleri yeni başladıkları tarihte başlamaktadır.

İş kanunu kapsamı olmayan işlerde çalışan işçilerin kıdem tazminatı alma hakları bulunmamaktadır. Aşağıda belirtmiş olduğumuz iş yerleri ve işler iş kanunu kapsamı DIŞINDA yer almaktadırlar.

Bu nedenle kıdem tazminatı sorunlarının giderilmesi için mahkemelerin aracılık servisine başvurulması gerekmektedir. Ofisin bulunmadığı yerlerde, fesih şikayetlerini ele almak için Sulh Ceza Mahkemesine başvurulabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *